Jongerenkoor Jedaja

Klik hier om de ondertitel te bewerken

Het koor

Jongerenkoor Jedaja is in 2014 voortgekomen uit een Hersteld Hervormd gelegenheidskoor dat voor een éénmalige uitvoering was opgericht. Na deze uitvoering bleek dat er veel interesse was om verder te gaan als koor. Na verloop van tijd kwam Jongerenkoor Jedaja tot stand, dat inmiddels een interkerkelijk jongerenkoor is geworden. Het koor bestaat uit circa 55 leden tussen de 15 en 35 jaar. Jedaja staat onder leiding van de ervaren dirigent Ron van Ommen. Zijn zoon, tenor Arne van Ommen, wordt tijdens concerten regelmatig als solist ingezet.

Het koor repeteert één keer in de twee weken op woensdagavond in de Maranathakerk te Nieuw-Lekkerland en zingt een breed repertoire van psalmen en geestelijke liederen.

Jan Hendrik Versluis is als koor organist aan Jedaja verbonden, terwijl Jan Rozendaal het koor tijdens concerten begeleidt.

Ron van Ommen

Dirigent

Ron is geboren in 1965 te Rotterdam. Op 8-jarige leeftijd kreeg hij orgelles aan de muziekschool te Capelle a/d IJssel. Daarna volgde hij enkele jaren orgellessen bij Wim Koen en studeerde verder bij de bekende organist Martin Mans van wie hij literaire- en improvisatieles kreeg.

Ron heeft aan vele zang- en orgelavonden zijn medewerking als organist verleend. Als dirigent is Ron naast Jongerenkoor Jedaja ook verbonden aan mannenkoor De Lofzang uit Goes het Christelijk Samengesteld Mannenkoor Zeeland en het Christelijk Mannenkoor Alblasserwaard.

Jan Hendrik Versluis

Koor organist

Jan Hendrik is in 1977 geboren in Nieuw-Lekkerland. Begon op 11-jarige leeftijd met orgellessen. Jan Hendrik heeft les gehad van Dhr. v/d Tuuk, J. van der Perk en Ron van Ommen. Sinds zijn 19e is Jan Hendrik kerkorganist. Als koor organist is Jan Hendrik naast Jongerenkoor Jedaja ook  verbonden aan het Christelijk Mannenkoor Alblasserwaard

Jan Rozendaal

Uitvoerings organist

Jan Rozendaal werd op 18 september 1984 geboren. Al jong bleek zijn interesse voor het orgel: op twaalfjarige leeftijd begeleidde hij voor het eerst de samenzang tijdens de kerkdiensten. Na de eerste beginselen min of meer zichzelf bijgebracht te hebben, ontving hij les van onder andere Arjan Versluis, Jan Bonefaas (improvisatie), Everhard Zwart (literatuur en koraalkunst) en Peter Eilander. Verder volgde hij enkele lessen bij Martin Zonnenberg voor compositie. Momenteel studeert hij bij Bas de Vroome.


Kijk voor meer info op:

www.janrozendaal.nl


Bestuur Jongerenkoor Jedaja

Algehele leiding

1e Voorzitter: Jan-Willem van der Linden

2e Voorzitter: Arne van Ommen

1e Secretaris: Miranda de Jong

2e Secretaris: Sigrid Hak

1e Penningmeester: Saskia de Jong

2e Penningmeester: Jannette den Ouden

Bibliothecaris/Algemeen Adjunct: Lenneke de Jong


Email adres algemeen: [email protected]


Email adres voorzitter:

[email protected]


Email adres CD bestellen:

[email protected]