top of page

Het koor

Jongerenkoor Jedaja is in 2014 voortgekomen uit een Hersteld Hervormd gelegenheidskoor dat voor een éénmalige uitvoering was opgericht. Na deze uitvoering bleek dat er veel interesse was om verder te gaan als koor. Na verloop van tijd kwam Jongerenkoor Jedaja tot stand, dat inmiddels een interkerkelijk jongerenkoor is geworden. Het koor bestaat uit circa 50 leden tussen de 15 en 40 jaar. Jedaja stond tot 2021 onder leiding van de ervaren dirigent Ron van Ommen. Zijn zoon, tenor Arne van Ommen, wordt tijdens concerten regelmatig als solist ingezet.

Sinds half 2021 heeft Henric van Ommen de muzikale leiding over Jedaja. Het koor repeteert één keer in de twee weken op woensdagavond in de Maranathakerk te Nieuw-Lekkerland en zingt een breed repertoire van psalmen en geestelijke liederen.

Ron van Ommen is als organist verbonden aan ons koor en begeleid ons tijdens de repetities en de uitvoeringen.

Jedaja groepsfoto

Ron van Ommen

Organist

Ron is geboren in 1965 te Rotterdam. Op 8-jarige leeftijd kreeg hij orgelles aan de muziekschool te Capelle a/d IJssel. Daarna volgde hij enkele jaren orgellessen bij Wim Koen en studeerde verder bij de bekende organist Martin Mans van wie hij literaire- en improvisatieles kreeg.

Ron heeft aan vele zang- en orgelavonden zijn medewerking als organist verleend. Als dirigent is Ron verbonden aan mannenkoor De Lofzang uit Goes het Christelijk Samengesteld Mannenkoor Zeeland en het Christelijk Mannenkoor Alblasserwaard.

Henric van Ommen

Henric van Ommen

Dirigent

Henric heeft het in de vingers om het koor te dirigeren. Hij kreeg Jedaja overgedragen van Ron, zijn vader. Inmiddels focust Henric meer en meer op de details om de kwaliteit de muziek hoog te houden. Henric is naast Jedaja ook aan andere koren verbonden.​

Jedaja groepsfoto

Bestuur Jongerenkoor Jedaja

Algehele leiding

Voorzitter: Walter de Jong

Secretaris: Sigrid Hak

Penningmeester: Anne van den Heuvel

Algemeen bestuurslid: Marjolein Stam

Bibliothecaris: Isaäk Visser

Email adres algemeen: jongerenkoorjedaja@gmail.com

 

Email adres voorzitter:

voorzitter@jongerenkoorjedaja.nl

 

Email adres CD bestellen:

cdbestellen@jongerenkoorjedaja.nl

Waarom voor ons kiezen?

Jongerenkoor Jedaja is een gezellig interkerkelijk jongerenkoor waarbij we vooral zingen over God.

Jongerenkoor Jedaja is een jongerenkoor waarbij iedereen welkom is.

Alle jongeren tussen de 15 en 40 jaar worden van harte uitgenodigd om bij ons te komen zingen! Kom gerust langs op een repetitieavond, zie het repetitierooster, of ervaar de kwaliteit op een uitvoering, zie de concertagenda.

bottom of page